Mastercard sponsrar League of Legends Championships

Esporten växer enormt i vårt samhälle och det är en viktig och underhållande del i många människors liv. Mastercard har därför valt att ingå ett regionalt samarbete med DreamHack och blir premiumpartner till Northern League of Legends Championship 2020/2021.

Mastercard har sedan tidigare ett globalt samarbete med Riot Games som finansiell partner för League of Legends Championship Series (LCS). Men nu ingår de även ett partnerskap regionalt och förstärker ytterligare sin närvaro i League of Legends-communityt och esporten i stort.

"Esporten fortsätter att växa, och vi är extremt glada att välkomna Mastercard och deras stöd till esporten till DreamHack-familjen,” säger Marcus Lindmark, Co-CEO på DreamHack.

En ny nordeuropeisk liga

Northern League of Legends Championship (NLC) är en ny nordeuropeisk liga i Riot Games populära action-strategi-spel League of Legends, ett av de mest spelade PC-spelen i världen med uppskattningsvis 115 miljoner spelare globalt. NLC är en toppliga i ett helt nytt tävlingsinriktat ekosystem, med inkvalade lag från nationella ligor i Telia Esports Series.

Tävlingarna organiseras och livesänds av DreamHack och pågår under sju veckor. Ligan startade 16 juni och avslutas med slutspel nån gång mellan 4–16 augusti.

Ta reda på mer om NLC och Telia Esports Series

Unika upplevelser och tävlingar för dig som tittar

Som officiell betalningspartner för NLC kommer Mastercard att erbjuda unika upplevelser och tävlingar för alla tittare som följer livesändningen. Dessa erbjudanden kommer att presenteras löpande under spelets gång.

Följ livesändningarna här

”League of Legends är en av de mest betydelsefulla titlarna för den kraftfullt expansiva esporten som vi stöttar över hela världen. Vi är därför mycket glada över att kunna samarbeta med DreamHack om en ny liga i norra Europa, en region där esporten är etablerad och starkt befäst som fantastisk underhållning”, säger Jessica Ståhlbom, Head of Marketing, Nordics & Baltics, Mastercard. ” 

Läs hela pressmeddelandet:

DreamHack och Mastercard offentliggör samarbete för NLC 2020