Nu kan du betala genom
att använda Mastercard
med Apple Pay

Mastercard med Apple Pay gör det möjligt för dig att
betala med iPhone och Apple Watch.

Just nu fungerar Mastercard för Apple Pay om du har Mastercard genom Nordea eller St1.
Nu kan du ansöka om ett Mastercard-kreditkort hos St1, utan att vara kund sedan tidigare.

Betala i butik

När du vill betala i en butik håller du din iPhone nära kortläsaren med fingret på Touch ID. Om du använder Apple Watch behöver du bara dubbelklicka på sidoknappen och hålla Apple Watch mot läsaren.

Betala på webben

Om du vill betala i appar och på webben med iPhone eller iPad väljer du Apple Pay som betalningsmetod och sätter fingret på Touch ID. I Safari på Mac väljer du Apple Pay och slutför sedan köpet med din iPhone eller Apple Watch.

Lägg till ditt Mastercard i Apple Pay

iPhone: Öppna appen Wallet och tryck på plussymbolen. Följ sedan anvisningarna på skärmen.

Apple Watch: Öppna appen Apple Watch på din iPhone och välj Wallet och Apple Pay. Tryck sedan på Lägg till kredit- eller bankkort och följ anvisningarna på skärmen.

iPad: Gå till inställningar, öppna Wallet och Apple Pay och välj Lägg till kredit- eller bankkort. Följ sedan anvisningarna på skärmen.

Mastercard gör det säkert att betala med Apple Pay

Mastercard genererar en unik digital ”token” som kopplas till varje specifik enhet och sparas på mobilen. Det innebär att ditt kortnummer och din identitet aldrig skickas till butikerna när du betalar med Apple Pay. Uppgifterna sparas heller inte av Apple eller på din mobila enhet. Du kan alltid känna dig trygg när du använder Mastercard.

Skydd mot obehöriga transaktioner

Du kan känna dig trygg när du använder ditt Mastercard. Oavsett om du betalar med ditt vanliga kort eller via mobilen, på nätet eller i fysisk butik. Den bank som har utfärdat ditt Masterard-kort håller dig inte ansvarig för "obehöriga transaktioner".

Mastercard Nearby app

Appen Mastercard Nearby gör det enkelt för dig att
hitta köpställen där du kan betala kontaktlöst eller med din mobila plånbok.

Apple Pay fungerar med iPhone 6 eller senare för att betala i butiker, appar och på webben i Safari. Betala med Apple Watch i butiker och appar. Och med iPad Pro, iPad Air 2 och iPad mini 3 eller senare, i appar och på webben. Och med Mac i Safari med en Apple Pay-aktiverad iPhone 6 eller senare eller Apple Watch. En lista över Apple Pay-kompatibla enheter finns på https://support.apple.com/km207105.